lördag 25 juli 2009

Underbara kaprifoler

Den här underbara kaprifolen, "Alba Luxurians" är så skir och fin med sina vita blommor som övergår i gröna blad på spetsarna. Alldeles full med blommor och man måste gå riktigt nära för att se dem. Blomman är ca 5 cm och har blivit en av mina favoriter. Tidigare år har den klättrat långt upp i ett äppelträd, men i år var jag inte riktigt med när skotten tog fart så den slingrar sig istället runt trädet på marken. Vilt och vackert!

Ännu en söt liten klättrare, tyvärr minns jag inte namnet på den. Den tillhör iallafall viticellagruppen, det minns jag. Lila kronblad med vitt i mitten och med små gröna ståndare. Otroligt vacker tillsammans med Humlen!
Idag ska det arbetas och gjutas sockel till växthuset, ingen semester här inte! Tur att det inte är något badväder... I eftermiddag blir det nog en glass på stadens glassbar "Glaciären"!
Ha´en bra dag!!



1 kommentar:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för besöket hos mig. Jag tror det är en 'Minuet' du har. Kaprifolen har jag aldrig sett förut, häftig. Ser att du gillar pioner också - det är en favorit här också.
Eva