fredag 27 mars 2009

Snart påsk

Snart påsk och ikväll ska vi fira mamma som har fyllt 65 år. Mamma älskar allt pynt och jag tror hon blir jätteglad för denna lilla sötnos. Stort tack till Marie på fröken elsas virkblogg där jag hittade idén till denna söta lilla kyckling.

onsdag 25 mars 2009

Agility

Ikväll var det intagningsprov för Hannah och Whisky på brukshundsklubben. små enkla moment som inkallning, platsliggning och att springa ca 30 m utan koppel med matte. Enkelt kan man tycka men ack så svårt för en ivrig liten vovve!! Hannah klarade testet galant och nu känns det skönt att det momentet är över! Det var lite nervöst... Nog är man en stolt mamma och matte!! Tyvärr blev det inga bilder ikväll, det var både mörkt och snön yrde omkring. Köpte med oss en bok hem så nu blir det till att plugga lite. Väl hemma var det skönt att krypa ner i soffan med en varm kopp te, en våffla och givetvis plockade jag fram virknålen! (Pelle längtar ju efter sin Maja).

söndag 22 mars 2009

Underbara katter...


Pelle Svanslös längtar och väntar på Maja Gräddnos!

lördag 21 mars 2009

Efter mycket nötande börjar det nu bli flyt i slalomträningen.

Visst var jag duktig!! När får jag min belöning?

Äntligen!!!!

Är det redan slut??
onsdag 18 mars 2009

Ännu en liten katt...

Äntligen en nyttosak!! Har gått och funderat på vad jag ska använda de här små figurerna till, små presenter är ju alltid bra att ha på lager, eller slutar de i en låda på vinden som så mycket annat pyssel...

måndag 16 mars 2009

Nu är lilla misse färdig!


Tvätthögen växer, dammråttorna blir fler och vad gör jag?? Virkar så klart!! Hillevi blev genast överförtjust i den lilla katten så självklart blev den hennes. Jag kan ju alltid virka fler och tvätta och städa kan jag ju göra en annan dag... Mönstret länkade jag mig vidare till på virkverkets blogg, lite skeptisk var jag allt när det var på engelska men det var inga problem alls. Kan min dotter Hannah så kan väl jag!!! Kissemissen fick för övrigt en mörkgrå svans med vit tipp. Ska nog fotografera mina projekt i dagsljus i fortsättningen, hopplöst med blixt och skugga!

söndag 15 mars 2009

Hannah virkar


Sitter här framför datorn och försöker lära mig redigera bilder, det är minsann inte lätt och jag inser snabbt att jag har mycket att lära. Att t ex göra ramar, infoga bilder och spara dem i rätt format osv. Det lutar nog åt att jag måste be om hjälp. Går nu en liten utbildning på jobbet och ska inom kort lämna in ett litet arbete, man kan ju göra det enkelt för sig men sån är inte jag! Ska jag lära mig så ska jag!!! Annars är det ju ingen mening...


Hannah virkar på sin lilla häst och ska snart till att sy ihop den och jag bestämde mig för att börja virka en katt och snart är väl den klar så jag kan sätta in den. I förmiddags var vi återigen och tränade agility med "Whisky". Det är verkligen ingen lätt uppgift Hannah har framför sig! En glad och sprallig liten "hundtonåring" som alltid har tränat med matte ska nu börja lyda "lillmatte" istället. Allt gick över förväntan idag och Hannah var verkligen superduktig. Det tar sig!!!

lördag 14 mars 2009

Två glada grodor

Nu är mor och dotter projektet klart! Visst blev de söta!! Hannah har gjort den högra och jag den som sitter till vänster. Mönstret har vi hittat hos "Annas resa".
Nu när våren äntligen närmar sig har man ju absolut inte lust att sitta och sticka varma sjalar och vantar så jag fortsätter virka fler djur. Hoppas verkligen att min dotter blir glad nu när jag gör henne sällskap i soffan!!! Nästa projekt blir nog en katt eller kanske en gris, jag får väl se vad jag bestämmer mig för. I övrigt sitter jag här och försöker göra en snygg layout till min blogg, men det är ju helt omöjligt!!Har hittat en bakgrund men den är jag inte alls nöjd med men än så länge får det väl vara som det är. Finns någon där ute i bloggvärlden som kan ge mig några tips så blir jag jätteglad!

torsdag 12 mars 2009
I soffan virkas det för fullt, storasyster Hannah sitter ständigt och virkar och givetvis vill Hillevi också prova! Vi gick till garnaffären och valde ett lite tjockare garn, ljusblått fick det bli. Glad i hågen traskade Hillevi och jag hem och hon skulle absolut sätta igång med detsamma. Men hur gör man då? Man gör så här sa jag och skulle förklara... Men oj, vad svårt det blev. Virka är ju något man bara gör. Jag fick verkligen tänka till!! Hillevi trodde det var hur lätt som helst och det var nästan så jag kunde ana en liten tår, men till slut så gick det!! Det ska bli ett litet underlägg till farfars kaffekopp! Ta gärna en titt på Hannahs blogg där hon har lagt upp bilder på sina små virkade djur!

tisdag 10 mars 2009

Vinterdag på sjönEfter en riktigt god middag hos farmor och farfar tog vi en härlig långpromenad på sjön. Hannah passade på att plocka fram konståkningen i sig och Hillevi var snabb att ta efter.

söndag 8 mars 2009


Äntligen klar med min sjal! Sjalen är stickad i ett mjukt mohairgarn (Vivaldi) från Drops design.
Mönster:
Lägg upp 3 maskor på stickor nr 10.
Sticka rätstickning och öka 1 maska i början och slutet på varje varv.
Sticka tills garnet nästan är slut eller till önskad storlek, maska av löst.
Runt kanten har jag virkat "picoter" Kan uteslutas men jag tycker det blir snyggast!
Börja med en fm i kanten på sjalen därefter virkas "4 lm, virka 1 st i första lm, 1 fm i sjalen". Upprepa längs hela kanten på sjalen.
Nu ska jag ta en paus i stickandet och göra min dotter sällskap med virkningen. Det virkas på för fullt i soffan, många små djur av olika slag har det blivit. Givetvis måste ju mamma prova!!

lördag 7 mars 2009

Varma gosiga vantar i ullgarnet Juvel. Efter mycket knåpande med stickorna fattade även min lilla vovve tycke för vantarna! Det var inte alls populärt hos mig och det var bara att börja om från början.
Har i ett par år funderat på att byta gardiner till vardagsrummet och efter mycket funderingar kom vi fram till att lamellgardiner till altandörren skulle bli snyggt. Dessa inhandlades och efter en helgs montering satt de äntligen på plats. Resultatet blev stelt och kalt... Vi fick tänka om, rummet behövde färg! Resultatet får bli olivgröna längder och lamellgardinerna behåller vi enbart som solskydd (väl dolda bakom länderna).

söndag 1 mars 2009

Stickade sockor


Stickade sockor i ullgarnet fabel från Drops design

Sjal

Kunde givetvis inte låta bli att virka en matchande sjal...Virkat i det mjuka ullgarnet Eskimo från drops design. Du hittar mönstret här:

Virkade vantarÄntligen klar med mina vantar! Vantarna är virkade i Alpaca ull från Drops design. Du hittar mönstret här: