måndag 13 april 2009

Bill och Bull
Vilken underbar helg! Vi har träffat familjen, ätit god mat, gått långpromenader med vovven och dessutom haft strålande solsken!! Givetvis har jag hunnit virka en del! Bill och Bull har tillkommit i kattskaran och nu ska jag sätta igång med nästa projekt som ska bli Måns.

tisdag 7 april 2009

Pelle har fått påskägg!


Undrar vad det här kan vara?


Min älskade lilla Maja!!

måndag 6 april 2009

Underbara vår!


Nu känns det som jag börjar kunna det här med vinjetter, ljussättning och nyanser i bilderna. Nu ska jag bara försöka komma ihåg hur de vita ramarna med skuggor ska göras. Det blir nog bakläxa på det! Man glömmer fort...

Självstudier

Sitter här och försöker nöta in det jag har lärt mig. Det är inte helt lätt men jag kommer faktiskt ihåg det mesta. Jättekul!!! Här har jag ändrat ljusstyrkan och ökat färgnyansen för att få fram mer blått i blomman.söndag 5 april 2009

fotokurs!


Igår var jag på "fotokurs" hos Veronica. Äntligen fick jag hjälp att komma igång med photoshop. Här har Veronica visat mig hur bilden ska beskäras för att få rätt fokus på motivet. Vi har också tagit bort ett fult staket och lagt till ny bakgrund.

Härliga bilder på lilla vovven när vi är på morgonpromenad. Solen sken och vädret var underbart. Dessa foton har vi också jobbat med, beskurit dem ändrat ljussättning, ökat färgstyrkan och lagt på ramar. Nu måste jag bara läsa manualen till kameran (hatar manualer), inställningen till kameran var nämligen helt fel. Har ju tidigare bara använt en enkel kamera och tryckt på knappen...Dessa bilder på barnen fick ramar med skuggning och visst blev det bra! Nu ska jag BARA komma igång själv (och komma ihåg hur man gör)!! Det finns massor att lära och det är bäst att skynda på medan minnet är färskt. Stort TACK Virre för all hjälp och jag ser verkligen fram emot nästa gång vi ska träffas. Då ska vi jobba lite mer med kameran och förhoppningsvis lär jag mig nya finesser på den.