fredag 31 juli 2009

Vackert

Den här lilla vackra pelargonsticklingen fyndade jag häromdagen för bara 15 kr! Jag köpte den på en loppis av en dam som sålde sticklingar och plantor från sin trädgård. Damen sa att det var en rosenpelargon men jag menar att det är en äppelblomspelargon. Någon som vet??? Blommorna är så väldigt stora och dubbla. Allt var superbilligt! Köpte även en stor och kraftig stjärnflocka i en vacker vinröd färg för bara 20 kr!!

Vacker


Vackrare...

Vackrast?...
Växthusbygge del 6

Här blir grunden putsad för andra gången och Thomas avslutar det hela med att "kvasta" putsen, så att ytan får en grövre struktur.

Nu börjar det hända grejer!! Syllen ligger på plats! Nu kan vi inte riktigt bestämma oss för hur fönsterbrädan ska bli. Om vi ska putsa den eller helt enkelt lägga dit en bräda till för att få en djupare karm... Beslut måste tas idag! Om en liten stund ska nämligen insidan putsas.
Nu är snart resningen av stommen igång...
torsdag 30 juli 2009

Min väska och färdigt fågelbadIgår åkte jag till garnbutiken för att inhandla mer garn till väskan. Nu har jag ju kommit igång igen och riktigt sugen på att få väskan klar. I butiken var det fortfarande rea och givetvis slut på just dessa färger! Tyvärr hade jag inte turen med mig som igår... Nåväl de tar hem mer garn till mig så jag får hålla mig till alla lösa trådar som skall fästas...
Så här fint blev fågelbadet till slut! Nu väntar vi bara på att fåglarna ska hitta dit! Idag blir det nog mer betongpyssel med barnen.Just nu går bygget lite segt... Värmen slog till över Blekinge och det gjorde ju inte saken bättre (iallafall inte när det gäller tungt putsarbete). Här har hela muren klätts med hönsnät och putsningen är i full gång. Två gånger ska det putsas, först grovputs och sedan en finputsning. Många moment blir det...

Igårkväll kom familjen på besök och tur var väl det! Thomas var väl värd en paus från bygget med en stund trevlig avkoppling!
onsdag 29 juli 2009

Fynd dag!
Hillevi och jag åkte till Granngården för att köpa arbetshandskar. Givetvis vill ju hon också kunna hjälpa till och då MÅSTE man ju ha nya handskar! Vi hittade både trädgårdshandskar och murarhandskar. Jag passade på att kika in på växtavdelningen och där var det ju givetvis REA!! Jag kom hem med en Fjärilsbuske, en blå alpclematis och en vinröd daglilja! Jag som inte skulle handla... men när det är billigt är det ju svårt att låta bli...Det tog bara 5 min och fjärilarna svärmade runt de ståtliga blommorna efter att vi kom hem! Jättenöjd med mitt köp!Vi åkte vidare till kakelaffären för att köpa mosaik, bruk och fogmassa och titta vilka fynd! Jag fick alltihop!! Även bruk och fogmassa!!! Kom hit med lite fikabröd istället, sa han. Gissa om jag blev glad! Vi åkte vidare till antikaffären och fyndade gamla nötta tallrikar och även dem fick vi!! Inte klokt vilken tur man ska ha ibland!Nu är det dags att sätta igång! Överblivet murbruk blev till fågelbad och nu ska här klistras!
Glad i hågen krossade Hillevi tallrikar och vi försökte lägga ut lite för att se hur det skulle bli och vi kände oss ganska nöjda. Sedan var det dags för bruket, härligt geggigt. Här används de nya handskarna också!Så här tjusigt blev det! Nu ska det härda och fogas!Nu får byggmästaren äntligen hjälp!Ja, så här långt är det gånget nu...
tisdag 28 juli 2009

Lite virkat igen...

Äntligen har jag plockat fram virknålen igen! Det blev så himla tråkigt att fästa trådarna, istället tröttnade jag och slängde in allt i garderoben. I fortsättningen ska jag nog fästa efterhand som rutorna blir klara. Såsmåningom ska detta bli en liten väska. Det runda i mitten är botten och alla rutor ska nu fästas (pust...), och virkas fast på den gröna delen.

Idag har min dotter och jag haft en riktigt härlig pysseldag, först lite shopping och därefter provade vi på en ny rolig hobby. Passar både stora och små!! Vad det är ska jag visa i morgon!Bygget går framåt med stormsteg! Nu är nästan stommen färdig och nästa steg blir att lägga syll och putsa lecablocken. Visst ser det bra ut? Jag längtar till jag ska börja inreda!! I skjulet finns det en massa gammalt bröte som vi har sparat. Hyllor, ett gammalt skåp och en hel del roliga gamla trädgårdsredskap. På vinden står det en gammal trappstege som jag ska göra iordning och ha till mina pelargoner.


Hillevi lekte lite med kameran och vi tyckte den här bilden var lite rolig!! Hihi!!!

Saftkok har vi också hunnit med! Igår plockade vi ytterligare 9 l! Här finns hur mycket som helst, vi hade kunnat plocka det 3-dubbla! I år är bären otroligt stora och fina. Speciellt de svarta vinbären. De hänger i stora, stora klasar och är så vackra. Tyvärr har jag inte flaskor så det räcker och frysen räcker inte heller till... Receptet är gammalt och kommer från Thomas mormor som säkert har ärvt det vidare i sin tur.


Vinbärsdricka
3 l vinbär
3 l kokande vatten
Häll det kokande vattnet över bären och låt dra i 3 dygn
Låt bären rinna av i en saftsil
Tillsätt 1.7 kg socker
Koka saften på svag värme
Skumma av under tiden
När saften slutar skumma är den klar!
Tillsätt konserveringsmedel efter kokningen
(Jag använder flytande atamon)


Mmmmmmm.....
måndag 27 juli 2009

Växthusbygge del 5Växthuset börjar ta form nu och här är grunden klar och första varvet med lecablock ligger på plats. Växthuset kommer att byggas upp med tryckt trä som kan tåla både väder och vind. Så lite underhåll som möjligt och ändå gediget och charmigt. Idag blir det inköp som t ex syll, mer murbruk och puts till sockeln.Lite bilder från gårdagens besök i Rosengården. En alldeles underbar trädgård att bara gå och njuta och drömma i, kanske köpa med sig en ros eller två eller varför inte en liten burk rosenmarmelad?
Fototävling


När jag var på morgonpromenad med hunden vid midsommar, fick jag se detta skådespel alldeles intill vägen och jag har tänkt visa bilderna vid ett lämpligt tillfälle. Nu hittar jag en fototävling hos fototriss med tema "insekter", givetvis vill jag ju vara med och visa mina vackra biler. Ekoxen är blekinges landskapsdjur och är ganska sällsynt, så visst hade jag tur! Fjärilsbilden tog jag igår.
söndag 26 juli 2009

Lavendelgården

Idag har vi varit på en alldeles underbar utflykt. Vi började på Lavendelgården i Olsäng ca 2.5 mil öster om Karlskrona. En vacker örtagård med stort Lavendelfält. Trädgården var ljuvlig med alla dess örter och medicinalväxter. Vid sidan om trädgården fanns lavendelfältet med långa, långa rader i blått och lila. Fjärilarna svärmade runt oss hela tiden. Barnen stortrivdes bland alla vackra fjärilar. -Titta! Man kan fånga dem!! Överallt var de!! Synd bara att man inte kan fotografera doften av de ljuvliga blommorna och ta med den hem.I trädgården fanns det många härliga växter och jag passade på att köpa hem ett "Franskt Kungsljus". Härlig tillsammans med Stjärnflockan som jag fyndade på en loppis på vägen. Vi fortsatte sedan mot Kristianopel och Rosengården. Givetvis bad och håvande för barnen på bryggan. I morgon ska jag visa er bilder från Rosengården och bilder från växthuset som nu börjar likna ett hus!
lördag 25 juli 2009

växthusbygge del 4

Här går cementblandaren för fullt! Den bara stod i garaget och väntade på att få jobba! Tungt och kladdigt jobb!

Här börjar grunden att ta form. Först singel, sedan armering och till sist murbruk. I morgon ska det börja muras! Maken vill inte ha hjälp så jag och min väninna åker på utflykt till Kristianopel och tittar på trädgårdar.
Ikväll har jag faktiskt plockat fram virkningen igen. Botten på min väska börjar ta form och jag inser att det går åt mer garn än jag har, så det får väl bli en runda till garnaffären också.