söndag 22 november 2009

Aj, aj, aj!!!

Jag älskar grönt och har påbörjat ett par fingervantar i Drops Alpacka, även med mönstret är därifrån, tyvärr har jag råkat illa ut med min högerarm och har riktigt ont. Handarbetandet och allt grovt trädgårdsarbete känns nu. Jag vilat armen några dagar och känner mig något bättre, men tyvärr får jag nog hålla mig från sticket ett tag till. Gissa om jag varit rastlös!! I garnkorgen väntar även garn som jag ska sticka mössor av till flickorna, jag verkligen hoppas att jag kan komma igång snart.

För övrigt har vi gjort en riktig ommöblering i huset, flickorna har bytt rum och datorn fick en ny plats i det gamla barnrummet och där blev det även en egen vrå till mig! En sån lyx har jag inte haft på länge!! Eget skrivbord med egna lådor och hyllor med plats för pärmar, mönster, böcker, garn och det bästa av allt: en plats för symaskinen!!! Jag är sååå LYCKLIG!!!

måndag 9 november 2009

Klassiska lovikkavantar

Nu är Hannahs Lovikkavantar klara! Hannah är annars otroligt duktig på att både sticka och virka och hade egentligen kunnat sticka dem själv, men just nu är hon en riktig bokmal och har inte "tid" att sticka... De gick ganska snabbt att få ihop och är stickade i svartafårets lovikkagarn. Nästa gång ska jag prova Eskimogarnet istället som är mycket mjukare och mer följsamt. Men Hannah blev nöjd och vantarna är varma och goa.
En liten bild från helgens matlagning i trädgården. Hamburgergrill med härlig värme.

Efter en riktig svettig arbetsdag var det skönt med en svalkande glass!!!söndag 8 november 2009

Fler pulsvärmare

Men oj, vad tiden springer iväg!! Förra helgen var vi barnfria och alldeles för oss själva och en helg med mycket avkoppling blev det. Härligt! Stannade hemma hela helgen och bara tog det lugnt med god mat och härliga långpromenader med hunden. Lite stickat blev det givetvis också, två par pulsvärmare blev till. Fantastiskt roliga att sticka och garnet (Fabel, från garnstudio) gör det hela ännu roligare. Det är nog favoritgarnet än så länge.

I veckan som gått har jag knåpat ihop ett par gröna vantar som jag blev så himla missnöjd med, usch!! Igår drog jag upp alltihop, inget kul alls. Har ibland problem när jag stickar på strumpstickor, maskan mellan stickorna blir något större (speciellt avigmaskan) och det stör mig jättemycket. Det blir såå fult! Jag tar gärna emot tips på detta lilla problem! Att misslyckas hör väl till när man handarbetar antar jag, så ikväll tog jag nya tag med garnet och har påbörjat på ett par andra vantar som jag hoppas blir bättre.

Den här helgen har vi tillbringat i trädgården, fick hem ett helt flak jord igår och det var bara att hugga i med spaden och kärran! Nu är det klart och ömma är vi allt både här och där!