lördag 27 februari 2010

Helgstickning

I helgen blir det några varv på min gula citron. Många har ju stickat denna fina sjal och givetvis vill jag ju också prova. Garnet, Malabrigo lace har jag beställt och och det var lite av en chansning. Vill helst känna på garnet, men det var verkligen en lyckoträff! Otroligt mjuk och härligt.


torsdag 25 februari 2010

Affe giraff

Den här krabaten har jag nyligen knåpat ihop. En present till en liten, liten gosse... Mönstret kommer från "Made by you" och kostar 20 kr.onsdag 24 februari 2010

sjal

Matchande sjal till "delightvantarna" jag visade förra veckan. Sjalen är trekantsstickad i rätstickning och stickad i Drops alpacka, lilamelerad. För att piffa till den lite virkade jag en en glansig kant runt med Drops Cotton viscos.


Tofsar blev det i hörnen! (Tyvärr är bilderna lite missvisande eftersom kameran inte tar så bra kvällsbilder... -eller så är det jag som inte kan ställa in den!)


måndag 22 februari 2010

vårtecken


Nu har jag väckt liv i pelargonerna och alla plantorna har klarat sig fint hittils. De är nu nerklippta och det blev massor av sticklingar närmare 60 stycken!! Alla små sticklingar är namnade och planterade i bricketter (jag slapp ju både krukor och stå och ösa jord, jättesmidigt). Nu är det bara att hålla tummarna och se om de små bebisarna klarar sig...
söndag 21 februari 2010

Snö!!!

På tomten har vi massor av snö och nu är snön alldeles perfekt att bygga igloo av!!!! Hillevi har väntat och väntat.... Idag var det alltså dags att sätta igång! Hillevi och Thomas grävde snöblock i minst 6 timmar och resultatet blev enormt! En riktig snöigloo!!! När den var klar fick jag den stora äran att bjuda på varm choklad och släta bullar.

Mysigt blev det med tända ljus! Lugnt och stilla satt vi inne i kojan och njöt av den varma chokladen och alldeles tyst och lugnt var det där inne! Nu får vi bara hoppas på lite mer minusgrader så den inte smälter bort. Lyckan var gjord och hon har verkligen världens bästa pappa!!!!!
torsdag 18 februari 2010

Virkade vantar

Av "Delightgarnet" blev det ett par virkade vantar. Åh, så härligt att äntligen kunna virka lite igen! Men bara lite åt gången, annars vill jag ju allra helst göra klart med detsamma och börja på nästa projekt, men det är nog bäst att ta det lite försiktigt. Jag behöver ju inte ha så bråttom...måndag 15 februari 2010

lapptäcke

Täcket är nu ihopsytt och jag har fått dit första kantremsan. Nu återstår snart "bara" färgval till baksidan, vaddering och qviltningen. Tyvärr har jag inte hittat något tyg jag tycker om ännu. Kanske tar jag med täcket till symässan i Malmö, jag kan ju ha turen med mig där!

söndag 14 februari 2010

Nyinköpt garn och virknål

Armen värker fortfarande och just nu känns allt väldigt hopplöst... Jag är så trött på detta och nu har jag drabbats av virk- och stickabstinens!!!!!!!!!! Jag måste bara få virka annars blir jag tokig!!! Köpte på mig lite härliga garnnystan och ska virka ett par vantar. Dessutom lyxade jag till det hela med en ny dubbelvirknål från "Knit-pro". Testade den igår kväll och blev jättebesviken, satt en liten stund även idag men den känns inte helt rätt. Det är väl en vanesak antar jag.... Kroken känns lite längre än den vanliga Inox-nålen som jag har. Några varv med virknålen då och då kan väl knappast skada?

Förövrigt syr jag lite då och då på mitt täcke, snart är ovansidan klar och jag känner mig ganska nöjd faktiskt! Bilder kommer...