måndag 29 mars 2010

Stick och virknålsfodral

Det här fodralet rymmer både virknålar, rundstickor och vanliga stickor. Fick beställning på ett sådant av min mamma och igår blev det klart, alldeles lagom till hennes födelsedag! Ett par fack fyllde jag med nya Knitpro stickor samt ett par kablar.
Ett lock är nödvändigt för att inte både stickor och virknålar ska glida ut.

Alla tygerna har jag fått av mamma när hon rensade i sitt källarförråd. Många av tygerna är från min barndom så lite retro är det allt! Gissa om mamma blev glad!!


söndag 21 mars 2010

Pomatomus och "magic loop"

Efter ett flertal tappra försök och med lite hjälp från både Sunna och Made by K har jag nu kommit igång ordentligt med min pomatomussocka. Tusen tack för all hjälp!! Tänk vad svårt vissa saker kan vara och vilken tur att jag inte gav upp! Första omgången gjorde jag på strumpstickor, det blev inget bra alls. Tyckte att mönsterhålen blev alldeles för stora, efter ett par timmars kämpande gav jag upp. Måste testa "Magic loop"! Vilken lycka,aldrig mer strumpstickor säger jag bara!!! Snyggt och enkelt blev det nu. Wow, snyggaste sockan jag någonsin gjort! Roligt är det också! Det blir absolut fler framöver. Nu ska jag bara skaffa mig en ny rundsticka där garnet löper över fästet utan att fastna, den här gör mig nämligen galen.


Sakta men säkert växer sockan fram! Än en gång tack till både Sunna och Made by K!!!torsdag 18 mars 2010

Nyfödd zebra

En liten zebra kom till världen häromdagen, han är nog allt lite busig!

Använde mig av det här mönstret hos Made by you.
Nu har han lämnat mig och flyttat till en liten nyfödd pojke, hoppas han blir glad!!

Hade nog gärna behållt honom för mig själv, åtminstonde ett för litet tag. Jag vet, det är otroligt barnsligt!!!! (men jag blir nog lite fäst vid dem...)

Storleksmässigt är dessa lika stora. Här ser man tydligt vilken skillnad det är på olika garner. Tyckte inte att det gula garnet var speciellt mycket kraftigare än det vita och svarta men det var det! Båda är virkade med virknål nr 2.5. (Giraffen har ju något längre hals men ändå!!)

tisdag 16 mars 2010

Fy skäms....

... på mig!!!!
Jag har den senaste tiden fått flera utmärkelser och jag blir verkligen jätteglad, ett stort TACK till er alla!! Det är så kul att ni tittar in till mig och blir inspirerade. Jag blir väldigt glad av att läsa alla era kommentarer!! Tyvärr är jag urdålig på att ta hand om utmärkelserna och skicka dem vidare... Denna gång väljer jag att inte skicka dem vidare till någon speciell, det finns så otroligt många duktiga bloggare som inspirerar!!!
Så än en gång STORT TACK!!!!

måndag 15 mars 2010

Garnfeber

Förra helgen var jag i Stockholm och givetvis var vi ju tvugna att besöka en garnbutik. Massor med projekt ligger på listan, ändå kunde jag bara inte låta bli att handla. Nu har jag nog mer garn än jag någonsin kommer att sticka eller virka slut på, jag kan bara inte låta bli alla dessa härliga nystan. Undrar hur man blir botad av den här garnfebern? Det blev ett par nystan drops Delight och Rowan kidsilk haze, av detta ska det bli en snurrad halstub och ett par flätade torgvantar med lite silverinslag i kanten. Blir nästa vinter blir lika kall så gäller det ju att vara rustad!


lördag 13 mars 2010

Fingervantar

De här illgröna fingervantarna i Drops alpacka påbörjade jag i höstas och slängde de åt sidan när armen började krångla. Tänkte egentligen riva upp dem och sticka en sjal av garnet istället. Igår hittade jag dem när jag letade i garnkorgen och visst är det väl synd att riva upp dem?! Jag får nog ge dem en chans när jag får lust...fredag 12 mars 2010

Min citron

Min citron är nu färdig och ligger på blockning. Barnens liggunderlag var perfekt att spänna upp sjalen på! Var lite tveksam till färgen, men den blir fin tillsammans med min nya bruna klänning. Lätt och rolig att sticka, dock något liten. Det kommer absolut att bli fler framöver och då stickar jag nog till en extra volangkant.


onsdag 10 mars 2010

Giraff nr 2


Här kommer nästa giraff!! Den här är något större än den förra och kropp och huvud är virkad i ett enda stycke. Mönstret har jag fått av min syster med bloggen "häxan sytant", mönstret publicerades i Hemmets journal för säkert 10 år sedan. Färgrik o glad blev den. Det lär säkert bli fler giraffer framöver, fler mönster måste testas! Närmast väntar nog stickorna...
måndag 1 mars 2010

Virknålsfodral

Ett virknålsfodral har jag länge tänkt sy mig och i helgen fick jag sån lust att sätta igång!


Ett litet lock som skyddar att inte virknålarna ger sig iväg.

Ordning o reda!!!...med ett tillhörande litet "garnnystanfodral"!!! Hade köpt små öljetter som garnet skulle löpa genom men dragkedjan jag hade var i kortaste laget. Tråden löper fint i den lilla öppningen till dragkedjan. Nu gäller det bara att få ordning på resten av syhörnan oxå. Det krävs nämligen en runda till IKEA innan det kan bli av.