onsdag 21 april 2010

Gosan njuter i vårsolen

För några veckor sedan var jag på symässan i Malmö och roade mig med en väninna. Oj, vilken dag! Vi åkte hem med väskorna packade med garn, tyg, mönster och med massor av ideér. Bl a köpte jag mönster och tyg till den här lilla söta Katten. I söndags satt jag vid min nya fina symaskin och knåpade ihop en mysig liten "Gosan". Här har Gosan fullt upp med att ta sig upp i trädet för att ta sig en liten lur.
Det var nog inte alls dumt det här..
.

Här kan man ju ligga och sola länge...

...eller varför inte här på altanen.


Gosans mage är öppningsbar och inuti magen gömmer sig en varm och härlig havrekudde.

Under tiden jag sydde hade jag verkligen ett utmärkt tillfälle att "testsy" min symaskin, bl a olika sömmar på qviltningen, applikationssömmar, pressarfotsavstånd mm. Har redan fått beställning på en liten hund i glada färger. (Mönstret innehåller nämligen en hund också, en "Mysan").Nykomling i samlingen

I helgen var det pelargonutställning på blomsterlandet, när jag kom dit lördag em var nästan allt slut! Vilken besvikelse!! Jag fick iallafall en alldeles bedårande liten miniatyrpelargon med mig hem med namn "Little Lady".


Pytteliten. med små, små blad och halvfyllda miniblommor. Kan säkert också snart ta ett par sticklingar på den. Nu väntar jag bara på mer sol och värme så jag kan ställa ner dem i växthuset.söndag 18 april 2010

Bling bling


Mina pärlmuddar är nu klara och det blir absolut fler! Mönstret är helt och hållet mitt eget. Till varje mudd har jag använt ca 400 pärlor.
torsdag 15 april 2010

Vårens fingervantar är klara!


I höstas påbörjade jag dessa gröna fingervantar i Drops Alpacka, armen började krångla rejält och sticket slängdes åt sidan. Trodde ärligt talat inte alls att jag skulle få lust att sticka klart dem, men nu är de klara. Mjuka, sköna och varma. Perfekta på kvällspromenaden och tidiga morgnar på väg till jobbet. Jag är supernöjd med mig själv, ett avslutat projekt! Dessutom passar de perfekt till min nya vårsjal från Lindex!Härliga vårdagar har vi haft och Hillevi har cyklat mer än en gång till blomsteraffären för att inhandla Penséer till växthuset. Dessutom sa hon själv att hon var en både billig och villig fotomodell! Visst är det vitsigt av en flicka på snart 11 år!!!


Jag fick ju också vackert ställa upp för fotografen när det lektes med kameran. Det är väl dags att jag visar mig på bild också...

måndag 12 april 2010

Nästa projekt blir...

....pärlstickning!!! Nu är det dags att prova något nytt! Ska först inhandla ett par strumpstickor nr 2...


söndag 11 april 2010

Vilken Dag!

Idag har det hunnits med massor! Bl a har lite tid tillbringats i växthuset. Krukor och olika prylar har fått flytta dit.


Den här gamla vackra dockvagnen har i alla år stått i den gamla "snickarbon". Gammal och sliten, men åh så vacker. Nu har den äntligen kommit till sin rätt i växthuset. Visst är den ljuvlig!!

Korgar, krukor och plantor har fått flytta ut i väntan på plantering. Korgarna fyndades förra sommaren när Coop lades ner, har tänkt mig att plantera tomater i dem. Plantorna inhandlade min dotter Hannah i höstas och har stått och övervintrat på glasverandan. Det är Björnbärshallon, Hallon, Björnbär och Krusbär. I zinkkärlet står Afrikas blå lilja, den har stora kraftiga knoppar nu. I höstas köpte maken ett stort och härligt Olivträd som också har fått övervintra på glasverandan. Tyvärr har det tappat nästan alla blad och ser nu lite klent ut, men många små nya blad är på väg så det ska nog ta sig. Betongkrukorna är köpta på Citygross idag.


Det här gamla slagbordet ropade vi in för en billig peng på en gårdsauktion för många år sedan, det har stått i källaren ända fram tills nu och här pryder det verkligen sin plats.

Under bordet står en trälåda med diverse trädgårdsredskap som kan vara bra att ha. Lådan fyndades även den på rea när Coop lades ner. På glasverandan fungerar de alldeles utmärkt till mina perlargonsticklingar. De får däremot vänta något med flytten eftersom kvällar och nätter fortfarande är kalla. Till nästa år ska det investeras i en värmefläkt.
I övrigt har vi hunnit med:
  • Thomas och flickorna har satt upp studsmattan
  • Jag har bakat både kanelbullar och kolakakor
  • Sått tomater (något sent kanske...) och Ruccola tillsammans med Hannah
  • Fikat i växthuset
  • Lagat god middag
  • Stickat på mina fingervantar (som snart är klara)
  • Städat lite
  • Gått långpromenad
  • Tvättat

Hopppas att ni också har haft en lika härlig dag!!
måndag 5 april 2010

Pulsvärmare


Mina små pelargonbebisar växer just nu så det knakar! "Happy appleblossom rosebud, Red Rosebud, Wedding royal, Denise, Avenida mosaik, Sweet Annette m fl. Visst är det vackra namn!! En del har redan fått knoppar och visst längtar vi nu!

Mina nya pulsvärmare är perfekta till trädgårdarbetet i det lite kyliga växthuset! Mönstret är ursprungligen till en mössa och är köpt hos "Sticka by Marie Viktoria" i Gamla stan.


Stickade i Drops Delight. Färg nr 09, lila/turkos mix.
Till sist avslutade jag med en virkad kant med en tunn, tunn silvertråd. Silvertråden blev väldigt vacker tillsammans med den isblå nyansen!
torsdag 1 april 2010

Äntligen!!!!

Nu har jag kämpat och kämpat för att få sockarna färdiga. De har retats en hel del med mig, speciellt på foten, det här var ingen tv-stickning precis. Förstår verkligen inte varför jag tyckte det var så krångligt just där. Det lär säkert bli fler framöver, kanske stickar jag ett par pulsvärmare av mönstret till hösten.
Stickade i garnet "Frost". Jag är så nöjd med mig själv att jag lyckats! Första gången jag stickat med engelskt mönster, så nu vet jag vad k1, sl, p1, ssk betyder!
Hoppas ni alla får en riktigt Glad Påsk!