tisdag 17 augusti 2010

necessär och bloggproblem

För ett par veckor sedan hade vi en liten syhelg hos min mamma. Jag provsydde min nya symaskin och lärde mig en hel del bra finesser på den. Jag lyckades också få till det riktigt bra med frihandsqviltningen. På den här lilla necessären fanns det många moment att träna på. Qviltningen syns tyvärr inte, det var också nytt för mig att sy lappteknik på det här viset, som kallas paperpiercing. Necessären är till mammas mediciner och jag hoppas hon får glädje av den.




Hillevi sydde ett pennfodral av små stuvbitar.


Hon prövade också lite nya sömmar och här valde hon en söm med små rosetter.



Till sist undrar jag vad som händer med bloggprogrammet. För det första tar det jättelång tid för mig att föra över bilder, för det andra kan jag bara föra över max tre bilder åt gången och för det tredje vänder den bilderna om jag inte roterat dem i bildmappen innan jag för över dem. Har ni också detta problem???? Det stör mig!!!



måndag 16 augusti 2010

Helt klart!


Nu har vi äntligen fått växthuset helt färdigt. Utanpå växthuset intill pardörren sitter den här fina vattenkranen. Nu slipper vi dra långa, långa vattenslangar över hela trädgården. Härligt!

Inne i växthuset sitter en dubbel bevattningskran. Kranen kan användas både som kopplad bevattning och till vattenslangar.

Elektrikern har också varit här och installerat el och nya lampor. Vi valde den här enkla, i lite gammal stil. Den passar även ihop med lampan som sitter i växthuset.



Den här är en gammal lampa och den har tidigare suttit i källaren och passar utmärkt här! Även infravärme är inkopplad. Skönt nu när kylan börjar komma!!


söndag 15 augusti 2010

Ensam hemma

Idag har jag huset för mig själv medan resten av familjen prövar fiskelyckan i Olofström. Det är så skönt att njuta av stillheten och bara tänka få tänka på sig själv ibland. Dagen har varvats med studier och virkade bakverk av olika sorter. Jag har fått en beställning till en liten gosse som snart fyller 2 år, ska försöka få bakverken klara i veckan. Hoppas verkligen han blir glad!!