söndag 5 april 2009

fotokurs!


Igår var jag på "fotokurs" hos Veronica. Äntligen fick jag hjälp att komma igång med photoshop. Här har Veronica visat mig hur bilden ska beskäras för att få rätt fokus på motivet. Vi har också tagit bort ett fult staket och lagt till ny bakgrund.

Härliga bilder på lilla vovven när vi är på morgonpromenad. Solen sken och vädret var underbart. Dessa foton har vi också jobbat med, beskurit dem ändrat ljussättning, ökat färgstyrkan och lagt på ramar. Nu måste jag bara läsa manualen till kameran (hatar manualer), inställningen till kameran var nämligen helt fel. Har ju tidigare bara använt en enkel kamera och tryckt på knappen...Dessa bilder på barnen fick ramar med skuggning och visst blev det bra! Nu ska jag BARA komma igång själv (och komma ihåg hur man gör)!! Det finns massor att lära och det är bäst att skynda på medan minnet är färskt. Stort TACK Virre för all hjälp och jag ser verkligen fram emot nästa gång vi ska träffas. Då ska vi jobba lite mer med kameran och förhoppningsvis lär jag mig nya finesser på den.8 kommentarer:

Häxan Sytant sa...

Nu blir jag allt lite avundsjuk! Jag vill också lära mig.
Jättefina bilder på Whisky!

Virre sa...

Det var så lite så... vi får träffas igen snart innan allt är glömt;)
Ha det gott
Virre

Engelska Villan sa...

Hej!
Lycka till med fotokursen. Bilderna ser jättefina ut! Jag vill oxå lära mig Photoshop, det verkar kul!
Kram Anna

Gårdsromantik sa...

Så roligt att kunna fotoshop - det blir mitt sommarlovsprojekt.

Kika gärna in till mig - jag har en tävling på gång.

Kram Maud

Jojo sa...

Man kan göra sååå mkt med photoshop!
Jag läste estetiska på gymnasiet, med inriktning på "foto, film och video" och där ingick så klart photoshop i utbildningen.
Var fotostudio, mörkerrum och massa annat kul.. men även endel konst i kursen också. Måla i ateljé tex och dreja... osv.
Ångrar ingenting, jätteinspirerande utbildning var det!


Hundträffen började med en promenad. Alla har koppel. Då vi åkte till hundrastgården så är det ju inhängande så där släpper vi dom. Andra hundar är välkomna såvida ägarna anser att hundarna går ihop. Då leker dom tillsammans på rastgården.
När vi kom dit var det 2 schäfrar. En lång och en korthårig, våra gick bra ihop med dom, så alla kunde leka tillsammans på rastgården :)

Se gärna mer foton på hundträffen, samlat dom i ett galleri som även finns på min hemsida druttizen.se
Här är galleriet:
http://druttizen.se/Wilmer%20Portfolio/Dog%20Meetings/index.htm


Vill passa på att önska er en super underbar påsk också! Kramiz

Jojo sa...

Hejsan hopp!

Nu är Wilmer bra i magen igen! ;)
Andra gånger då han varit dålig så har jag också fått tips från vet om att fast och ge ris.

När han är antingen lös eller hård, så brukar jag köra på inolaxol som finns på apoteket. Pulver som i lite vatten ska svälla en stund och sen blandas i hundfodret. 1-2 tesked sånt per morgon och några dagar senare är han bra.
Det är också att rekommendera måste jag säga, funkar varje gång! Jag slipper springa upp på natten för att han väcker mig i panik om att gå ut för han är lös i magen, så det är skönt. Sen kan han även få lite grann ris också, eller mkt lite mild yoghurt naturell för att lindra bara.

Hoppas er påsk vart bra, här har det varit underbart väder och allt, så jag är nöjd ;)

Kramiz Jojo (och Wilmer)

Jojo sa...

Jag har provat klicker. Har hemma, men får vänta lite med den träningen, för han blir väldigt stressad av klickern, även om jag gömmer den för att "dämpa" ljudet lite.

Har inte gett upp klickerträning, bara lagt den lite på paus, för att vänta in honom lite till :)

Ja gud va duktiga vovvarna är! Är så lätt att träna sheltien att man blir stolt över dom! Vi har mkt kontakt övningar här och övar mkt ute med bollen tex. Den är skoj!
Han ska ligga och vänta, jag kastar bollen och då söker han min kontakt... sen på kommando ska han springa efter bollen ja kastade.
Tänkte att han lär sig "stanna" bättre, vi får fin kontakt och sånt. Kul för oss båda ;)

Ska kika in på länken du gav också ;)

Jojo sa...

Älskar Wilmer! Både jag och andra kullägaren känner dock att uppfödaren har ljugit. För hon har sagt olika versioner till oss.. Känns märkligt angående uppfödaren..

Wilmer är mkt speciell för mig. Kommer dock vara mer noga på min nästa vovve, så jag väljer en bättre uppfödare ;)