söndag 11 april 2010

Vilken Dag!

Idag har det hunnits med massor! Bl a har lite tid tillbringats i växthuset. Krukor och olika prylar har fått flytta dit.


Den här gamla vackra dockvagnen har i alla år stått i den gamla "snickarbon". Gammal och sliten, men åh så vacker. Nu har den äntligen kommit till sin rätt i växthuset. Visst är den ljuvlig!!

Korgar, krukor och plantor har fått flytta ut i väntan på plantering. Korgarna fyndades förra sommaren när Coop lades ner, har tänkt mig att plantera tomater i dem. Plantorna inhandlade min dotter Hannah i höstas och har stått och övervintrat på glasverandan. Det är Björnbärshallon, Hallon, Björnbär och Krusbär. I zinkkärlet står Afrikas blå lilja, den har stora kraftiga knoppar nu. I höstas köpte maken ett stort och härligt Olivträd som också har fått övervintra på glasverandan. Tyvärr har det tappat nästan alla blad och ser nu lite klent ut, men många små nya blad är på väg så det ska nog ta sig. Betongkrukorna är köpta på Citygross idag.


Det här gamla slagbordet ropade vi in för en billig peng på en gårdsauktion för många år sedan, det har stått i källaren ända fram tills nu och här pryder det verkligen sin plats.

Under bordet står en trälåda med diverse trädgårdsredskap som kan vara bra att ha. Lådan fyndades även den på rea när Coop lades ner. På glasverandan fungerar de alldeles utmärkt till mina perlargonsticklingar. De får däremot vänta något med flytten eftersom kvällar och nätter fortfarande är kalla. Till nästa år ska det investeras i en värmefläkt.
I övrigt har vi hunnit med:
  • Thomas och flickorna har satt upp studsmattan
  • Jag har bakat både kanelbullar och kolakakor
  • Sått tomater (något sent kanske...) och Ruccola tillsammans med Hannah
  • Fikat i växthuset
  • Lagat god middag
  • Stickat på mina fingervantar (som snart är klara)
  • Städat lite
  • Gått långpromenad
  • Tvättat

Hopppas att ni också har haft en lika härlig dag!!
4 kommentarer:

Händer på Haga sa...

Å vilket fint växthus ni har! Vad kul att säsongen nu börjar, det kommer bli en kanonvår tror jag. Själv har jag "bara" en balkong, men det är inte så illa det heller.

Häxan Sytant sa...

Åh, vilken härlig dag!

Marina sa...

Det var verklgien en massa du hunnit med. Kul att se från ert växthus. Kram!

Jord under naglarna sa...

Jag har så smått börjat flytta in i växthuset för säsongen. Det är en härlig tid som väntar nu.

Jag är lite nyfiken på era vackra ytterdörrar - vi är på gång med ett byte i sommar. Vad är det för dörrar?

Trevlig helg!