söndag 21 februari 2010

Snö!!!

På tomten har vi massor av snö och nu är snön alldeles perfekt att bygga igloo av!!!! Hillevi har väntat och väntat.... Idag var det alltså dags att sätta igång! Hillevi och Thomas grävde snöblock i minst 6 timmar och resultatet blev enormt! En riktig snöigloo!!! När den var klar fick jag den stora äran att bjuda på varm choklad och släta bullar.

Mysigt blev det med tända ljus! Lugnt och stilla satt vi inne i kojan och njöt av den varma chokladen och alldeles tyst och lugnt var det där inne! Nu får vi bara hoppas på lite mer minusgrader så den inte smälter bort. Lyckan var gjord och hon har verkligen världens bästa pappa!!!!!
11 kommentarer:

Medea sa...

Wow vilken häftig igloo. Drömmen för ett barn!
swallowtailmönstret är på engelska MEN om du stickar efter diagrammet är det ju inte så svårt. Bara lite text du behöver ta dig igenom. Lycka till för den är verkligen rolig att sticka.

Kafe sa...

Det var en häftig igloo! Hur gör man en sån??? Tror inte ni behöver oroa er för att den ska försvinna, det verkar vara mer snö och kyla på väg. Vi kanske snart bor i igloos allihop?

Sofia-Sobeide sa...

Oj! så häftig! Imponerande:) fast hur stor är den?

Anonym sa...

Hei.Riktig fin snøborg.Nydelig gutt.Ha en kjempe fin Søndagskveld.Klem fra Bodil..♥ ♥ ♥

Jullan sa...

Med en bra spade gräver man ut stora snöblock på marken och sedan är det bara att börja bygga. Någon plusgrad är perfekt för att foga samman kloten. En fogsvans har de tydligen också använt för att forma till den riktigt bra. Längs ena sidan inuti igloon fanna till o med en sittbänk. Igloon är stor, nästan ståhöjd!!!

Nettan sa...

Vilket bygge!!!

Claramaja sa...

Perfekt vinter bygge.... sånt man bara tänkt att man vill göra. Ja vilken pappa :)

bakom berget sa...

Det, var den finaste igloo jag någonsin sett!
Våran är inte klar än. Min rygg säger ifrån, så det är bara att ta det lugnt.
Ha en jättefin vecka! Kram Åsa.

maloppa sa...

Supersnygg! Den pappan borde få medalj, blir nästan lite avis. Vilket barn skulle inte vilja ha en riktig igloo....
Trots att du bara skulle virka lite fick du ihop en hel vante, skulle ta ett halvår för mig *ler*. Mitt lapptäcke har oxå avstannat i köksbygget och framsidan är precis som ditt klar och jag funderar på baksidan fortfarande....
Ha det så bra och njut av igloon så längen den finns kvar!

Sandra sa...

Vilken härlig blogg du har!

Har en liten tävling på min blogg för att fira. Man kan vinna prinsessbakelse-virkad galge och en liten prinsessbakelse i rött.

Kika gärna in och var med!

MVH Sandra

IA Nyckelpiga sa...

Det är ju inte sant vad mycket snö. Jag ska áka "hem" nästa vecka. har bara upplevt svensk vinter 1 gáng pá 14 ár och dá var det inte sá kallt som i ár.