lördag 1 maj 2010

Vart tog tiden vägen?

Idag när jag skulle röja lite i tvättstugen ramlade den här lilla mössan ner från en klädhög och plötsligt fick jag en massa härliga minnen fyllda av förväntan, längtan, kärlek, dofter och det enorma glädjeruset som välvde igenom mig som nybliven mamma. Nu har det gått 15 år och i morgon ska hon konfirmeras, min lilla, lilla flicka. Vart tog tiden vägen?? Nu är man plötsligt tonårsmamma med allt vad det innebär. Den lilla mössan stickade jag när jag gick i väntans tider. Hon var så underbar i sin mössa i regnbågsgarn. (mönstret kan fortfarande köpas på hemslöjden och det ingår även tröja och sockor)
Den här lilla gröna mössan stickade mormor med tillhörande kofta och en liten byxdress i grön velour med röda rosor. Min lilla bebis, hon var sååå fin!

I morgon är det dags för konfirmation och hon ska ha den här ljuvliga klänningen på sig. Jag hoppas hon får en riktigt härlig dag!


Hela dagen har ägnats åt förberedelser inför morgondagen. Hannah har hjälpt till och gjort de allra vackraste blomsterarrengemang i rosa och limegrönt till borden.

Det blev stor ommöblering och med lite trolleri lyckades vi duka med platser till alla gästerna. På menyn står det exotisk planka med rökt fläskfilé, grillad kycklingfilé och kall kassler. Farmor har gjort ostkaka och själv står jag för mandeltårta med äggkräm.


10 kommentarer:

Medea sa...

Ja, den mössan är nog många bebisar som haft genom åren. Jag stickade min första när jag väntade första barnet och hon fyllde nyss 25.
Visst är det otroligt att barnen blir så stora. Min "minsting" är 15 och konfirmeras också iår.

Huset vid ån sa...

Så fint o mysigt hus du har....Och dina dörrar var underbara! Önskar dig en bra start på den nya veckan! Vårkram till dig! Therese

Bonnakäringen sa...

Åh vad du har mycket att stå i, men jösses vad fint de blir...
Milde himmel vad de små "rackarna" växer fort, jag hade också konfirmation för min yngsta förra året...

Sen... Om du vill så har du en Award att hämta på min blogg, för jag tycker jättemycket om din blogg...

Kramiz...

Sunna sa...

törs knappt tänka på hur gammal min äldsta är, förtränger det konsekvent

Maritas Maskor sa...

Åh vad fint du har dukat. Det blir en härlig bjudning.
Och verkligen att barnen blir stora. Mina grabbar fick köpa skor i 40 nu...
Stor kram,
Marita

Berit sa...

Vad söt den gröna mössa är. Jag brukar försöka få tag på gamla mönster när jag ska sticka babykläder. De är så fina. Det är alltid bra att ha i presentlådan.

ChristelB sa...

Hej Jullan.
Jag svarar dig här istället för på min blogg. Man kan ge extra kalk i form av droppar men det gör aldrig jag. Jag ger sepiaskal istället och det äter dem när de har behov av det. Om du inte har en extra bur till nya undulater så skulle jag vänta med att skaffa nya tills häckningen är över för det kan störa en första gångshäckare. Jag har en kompis som har ungar i holken nu (Helen på forumet)om du skulle vara intresserad. De finns utanför Gränna men jag åker med jämna mellanrum så jag kan ta med ner om du vill.
Kram

Evas Passion sa...

Vad fin klanning!!!Vad fint dukat och vilken underbart god menu!!!!!Ni kommer ha det jattetrevligt!!!!Och vad fint skrivet om den tiden da din dotter var liten,fina mossor!!!!!

maloppa sa...

Stickade ingenting till mina killar eftersom det är en ny hobby för mig, däremot sydde jag mängder av babykläder när de var små. Inte lika uppskattat med hemsytt idag när lilla killen fyller 13 i övermorron och den stora slutar nian om några veckor. Svårt att förstå att de blir så stora så fort men det är bara att njuta av varje ögonblick man får tillsammans med dem innan de flyttar iväg...
Hoppas konfirmationen blev helt underbar!

Helena sa...

Jättefina mössor du hittade. Lycka till med konfirmationen.