onsdag 10 mars 2010

Giraff nr 2


Här kommer nästa giraff!! Den här är något större än den förra och kropp och huvud är virkad i ett enda stycke. Mönstret har jag fått av min syster med bloggen "häxan sytant", mönstret publicerades i Hemmets journal för säkert 10 år sedan. Färgrik o glad blev den. Det lär säkert bli fler giraffer framöver, fler mönster måste testas! Närmast väntar nog stickorna...




18 kommentarer:

Anonym sa...

Så himla cool den är! Nu blir jag lite avis på dig som har ett så bra giraffmönster! ;-)

maloppa sa...

Vilka härliga färger på din fina giraff, man blir ju tokglad bara av att se på den....
Gillar även ditt virknålsfodral o garnpåse, har precis gjort klart en anslagstavla i lappar, skulle kunna sitta vid symaskinen dygnet runt just nu...men det finns ju annat som måste göras oxå. Ha en bra dag!

Häxan Sytant sa...

Den blev ju underbar! Vad du har hunnit mycket, jag har virkat en botten till stickvasen och kanske tio varv på halsduken thats it :-(

72,2 i min barndomsstad sa...

Hej! Jag kollar ofta in på din blogg. Jag är mycket förtjust i dina katter Pelle & Maja. Vad kan jag finna mönster till dem? Snälla hör av dig.
Marie

Lobben sa...

Den blev ju helt underbar.

Moa sa...

Underbart härlig och färgrann.. tror jag minns det där mönstret och så roligt att se den igen för det är en mysig figur det där. Ha det gott/ Moa

Berit W sa...

Så fin den var. Såg en annan som frågar efter mönster. Det gör jag också så tips tages emot med stor tacksamhet. Har virkat lilla mumin och den blev väldigt omtyckt av mitt lilla barnbarn. Så nu önskar hon sig fler figurer, ;o)
Berit i Öjebyn

Jullan sa...

Hej Berit! Kul att du gillar mina katter! Mönstret jag har använt är på engelska men väldigt lätt att förstå! Här kommer länken:http://www5a.biglobe.ne.jp/~mite/diagram/crochetedCat.html
Lycka till!
Hör av dig om du behöver hjälp!

Emilia sa...

Så härlig - läckra färger!

Clara sa...

Vilken sötnos! Man blir verkligen glad av den :)

Angående garnval till Aeolian så skulle jag säga att de flesta garner passar. Jag har använt två helt olika garn, ett svenskt grovt ullgarn och ett lyxigt merinogarn och både blev fina men på helt olika sätt. Jag skulle nog välja ett garn som är rätt "slätt" eller vad man ska säga, som passar för flätor och sånt. Men det är ju min personliga smak, jag gillar när spetsen blir tydlig.
Jag tycker absolut att du ska sticka dig en! Lycka till!

Berit sa...

Hej!
Det mönstret har jag tittat på och faktiskt tänkt testa. Det är inte svårt att förstår det är ju ritat hur man ska virka. Giraffen är ju helsöt. Jag var i sthlm i helgen och såg en virkad figur son jag fotade med mobilen. Den påminner lite om modellen på din giraff. Den var virkad i lite grövre bomullsgarn. Det jag har virkat min mumin gjorde jag i Tilda. Vilken sorts garn har du använt till dina katter och giraff? Hittade ingen mailadress så jag skriver här.
Mönstret på giraffen den lägger du kanske ut???
Kul i så fall ;o)
Ser att du har samma intresse som jag har. Trädgård och hund bl.a.
Berit

Maritas Maskor sa...

Vilken härlig giraff! Vad kul att se att du har kunnat fixa att både sy, sticka och virka Juliane! Du gör så himla fina saker!!
Kram, Marita

Jullan sa...

Hej igen Berit!
Var också i stockholm förra helgen, vi kanske sprang på varann...!
Angående mönstret så har jag inte rätt att publicera det eftersom det inte är mitt eget, tyvärr...
Till katterna har jag använt lite olika bomullsgarner bl a Drops safran, Jasmin och Bianca men det mesta kommer faktiskt från mammas gömmor i källaren! Har för mig att
Tilda garnet är något grövre. Till giraffen har jag använt ett garn som heter löve boumull 8/4 (m danskt ö) från Marita Rolin Garn o design.
Kram Juliane

Berit sa...

Vilken otur att vi inte sågs ;) Jag och mina flickor var och såg musikalen hairspray. Det var det roligaste jag gjort på länge. Skrattade så jag hade ont i magen. Den måste du gå och se. Mycket humor och den hade även ett stort budskap.
beritw@telia.com

Berit sa...

Tack Du är bäst.

MADE BY K sa...

Så himla söt giraff, vill verkligen ha detta mönster :) Hoppas du också får en finfin helg!!

Ett nystan.. sa...

Guud vad fin den är.. Nu blir jag sugen på att ge mig på några amigurimis också..
Tack för dina kommentarer på min sida förresten.

Ha en go helg!

Manduzana stickar sa...

Vilken gullig liten giraff. Himla fina färger!