fredag 2 juli 2010

Tillökning!

Min dotters undulater har fått tillökning, sex pyttesmå ägg har hon länge och väl och ruvat på. Här är den första lilla ungen alldeles nykläckt. Tyvärr är bilden lite suddig, det var minsann inte lätt för jag fick vara väldigt snabb med kameran! Mamman var nämligen väldigt mån och omtänksam om sin lilla bebis!

En, tre, fem och sju dagar gamla. Den minsta är lika liten som en tumnagel!

Det var dax för städning och första gången de kom upp ur holken, såååå liten och späd!
Nu är ungarna oerhört nyfikna och snart redo att lämna holken. De har blivit riktigt små söta pippisar, visar bilder i nästa inlägg!

För övrigt så är junisockorna klara men tyvärr har min fotomodell åkt på kollo och väntas först hem om 10 dagar! Men bilder kommer! Här är nu väldigt tyst och stilla. Förstår inte vad jag gjorde innan vi hade barnen!

7 kommentarer:

bakom berget sa...

Meeen! Så gulliga små kycklingar! Undulatkyckling...heter det så??
Strunt samma! Fina är dom i alla fall.
Ha en skön helg! Kram Åsa.

Hulda sa...

Så söta! VI hade fåglar när jag var liten men vi lyckades aldrig på ungar!

Maritas Maskor sa...

Så himla kul med undulatungarna!
Det ska bli spännande att se dem med fjäderdräkt!
Min mammas undulater fick ungar ett par gånger för några år sedan och nu har hon kvar en ljusblå, Jack Sparrow, heter han. Jättegullig och tam.
Kram, Marita

ChristelB sa...

Ser fram emot "befjädrade" bilder;-) Har du inte en bild på pappan också? Kunde vara himla kul att se=) Här "bondar" paret mer och mer så jag hoppas verkligen att de går in i holken snart så att det blir en liten unge till er i Hörnebo.

Kramkram

Pixi sa...

GRATTIS!!ja det e inte lätt att få ungar och att alla klarar sej ,ska hålla tummen!De är väl ändå de enda djuren inte är söta som små,hehe..men ack så granna de blir sedan,tur är väl det,hehe=)

ÄNGLASTINA sa...

Visst är det kul att få ungar, vilken stor skillnad på kläckningen, mellan stor o liten. Själv har vi precis upptäckt en liten hos våra sparvpapegojor, hon har 4 ägg kvar.Det är inte lätt att få någon bild när honan inte vill gå undan. Kul o se vad du får för färger.

Manduzana stickar sa...

Åh, vilka små och söta :)