söndag 17 januari 2010

sydag

Nu är både stickor och virknålar prydligt sorterade och nerpackade i lådan. Armen måste bli helt återställd innan jag både avlutar gamla projekt och påbörjar nya. Jag förstår inte riktigt hur jag ska klara detta...


...så istället plockar jag fram min symaskin! Min väninna har tagit med mig på lappteknikskurs, mycket har jag sytt i mina dar, men aldrig lapptäcken. Det här var helt nytt för mig och väldigt kul. Min mamma har sytt många lapptäcken, så en hel del känner jag till. Av henne har jag lånat en stor skärmatta, linjal och en bra rullkniv. Jag har bestämt mig för att sy ett täcke som passar vårt sovrum som går i och brunt och beiget. Lite tygprover är beställda och jag ser fram emot att få hem dem.


För att kunna sy behöver man bl a strykjärn och strykbräda och för att slippa stå i kö för att stryka på kursen har jag idag sytt mig en egen hopvikbar ministrykbräda! Perfekt att ta med och packa ner i väskan!


"Strykbrädan" består av två tillsågade masonitskivor och en bit grytlappsvadd, till det har jag sytt ett fodral med fickor på insidan för skärbräda, linjaler och eventuella mönster. Här på bilden är strykbrädan utfälld med stryksidan uppåt. Det lilla gulliga strykjärnet kommer från Claes Olsson och fanns i gömmorna här hemma! Helt nytt och oanvänt! Superbra värme och till råga på allt blir det varmt på mindre än 30 sek!!!! Det finns till och med ångfunktion!


Här syns fickorna på insidan, lagom anpassade för den A4-stora skärbrädan.

Närbild på mitt lilla ministrykjärn! Ja, nu ska här sys!!!


8 kommentarer:

Emilia sa...

Så smart och fin ministrykbräda - har aldrig sett små strykjärn heller!

Marina sa...

Ja, det finns mycket mna ka roa sina kreativa ådror med. Hoppas du blir bra i armen snart igen.

Kram!

Gårdsromantik sa...

Så sött litet strykjärn!

Lapptäscken är så roliga att sy - och vackra!

Kram Maud

Sofia-Sobeide sa...

Så fint och så smart! :)
Så tråkigt med dina händer :(, hoppas du får börja sticka och virka snart igen.

Moa sa...

Vilken smart anordning har jag aldrig sett förut.. =). Du undrade om tilda hår.. men det finns allt att köpa.. kolla på webbutiken Panduro. I fliken TILDA finns en flik för sybehör där finns det.
Dyrt är det (räcker till 4-6 änglar)men jag har sökt med ljus o lykta efter ett ersättningshår och inte hittat.. det som är är ju så mjukt och följsamt, alltså lätt att forma till frisyr.. =)
Ha en skön söndagkväll.. Moa

Claramaja sa...

Hej Jullan Det blir nog jättefint! Kul att pröva ngt nytt! Sticket finns ju kvar, du får kolla på mönstret jag skickade till dig i bland om du får abstinens. :) ha de gott Kram Camilla

Lobben sa...

Hej. Vilken idé den är ju kanon. Jag ser fram-emot att se resultatet.

Sunna sa...

Jag gick en sån kurs för flera år sen och det var så kul, sen föll allt i glömska tills jag fick se dina underbara bilder, och så smart strykbräda och det lilla strykjärnet, du är verkligen laddad