måndag 21 september 2009

Trädgårdsbytarkväll

I tisdagskväll kom min nyfunna bloggkompis - Camilla med bloggen "Claramaja & marmeladhumlan" hem till mig med bilen fullpackad av växter!! Camilla hittade in till mig och vi känner till varandra sedan tidigare via en arbetskamrat till mig. Nu har vi bloggat en del sedan i somras och i tisdags bestämde vi träff här hos mig i trädgården, givetvis tillsammans med våra hundar. Tänk vad internet är bra egentligen. Härligt med nya vänner!

Oj, vad Camilla hade mycket växter med sig! Stora fina höstanemoner, en stor växt med maffiga blad och små rosa blommor (vet inte vad den heter, så det får jag ta reda på), Julrosor, rosa fänrikshjärtan och massor med fina mårbacka och röda rosenpelargoner.
Här grävdes det upp allt möjligt. Gula pimpinell rosor, minetterosor, lungört, "koskitablommor" (som vi kallar dem) och både rosa och blå nävor. En riktigt trevlig kväll!

Jag fick verkligen press på mig att gräva om mitt ena land där växterna skulle ner!!! Rabatten var helt övertäckt med gräs och Åkervinda. När jag väl satte igång och började gräva gick det som en dans!! Nu är rabatten hur fin som helst med ny jord och Camillas fina plantor! Stort Tack!!!


I hörnan av rabatten och längs stentrappan växer den här söta lilla Pink Fairy, nu är blomningen snart över och den har blommat överdådigt hela sommaren. Härligt att äntligen se den! Den har varit helt intrasslad i Åkervindans långa, långa skott...

Hortensian Endless summer som har stått i kruka hela sommaren fick också plats i rabatten.Ikväll ska min dotter Hannah stå för middagen! Jag fick order om att handla hem löjrom och creme fraiche. Man blir ju lite nyfiken, undrar om hon tänker bjuda oss på bakad potatis??

8 kommentarer:

Ewa sa...

Ja, det är samma mönster, men det syns lite dåligt på den med det flerfärgade garnet. Den måste våtsträckas då den är klar tror jag, då den drar ihop sig lite... Men mönster syns hur som helst bäst på enfärgade garner, både då det gäller virkning och stickning.

Har lagt ut en länk där ni finner mönstret!

Härliga rosor. Önskar det växte lika bra här uppe i nordpolen...;o)

Kram
/Ewa

Tovepia sa...

Så trivelig å få servert middag i kveld;)
Det blir virkelig lekkert rundt deg med alle de flotte plantene!
Kos deg i kveld og klem fra meg;)

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for hyggelige komentare på bloggen min.Men der er lite trulig att jeg får igjenom att det blir hund på meg.Så mange nydelig bomster.Kos deg masse i kveld å ha en riktig fin Høstkveld.Klem fra Bodil

Thorins Trädgård sa...

Hallå Juliane, vad avundsjuk men glad jag är för din skull som får en höstanemon. Kul att träffa virtuella vänner på riktigt eller hur! :D

Marit

Claramaja sa...

Ja visst var det trevligt :) bra att man får lite press på sig, jag fick oxå mycket omgrävt och flyttat.... kaffe får vi ta en annang gång hi hi.... Trevligt att bli bjuden på kvällsmat :)Camilla

Lobben sa...

Du har en Award att hämta på min blogg.

Evas Passion sa...

Vad underbar kvall ni haft!!!Ljuvkligt att vara i tradgarden och dona och ha trevligt sallskap!!!!Ha det sa mysigt pa middagen da!

eva

Marina sa...

Det är så himla härligt när mna kan byta växter och man får så mycket energi när mna har en massa nya växter att finna plats till. Ha en bra helg!