tisdag 25 augusti 2009

Agilitytävling

I helgen bar det iväg ända till Tranås, där det var dags för Hannahs och Whiskys tävlingsdebut i agility. Vi hade en härlig lillsemester med god mat, kinamat på lördagkvällen och medhavd mat från kylboxen. Vårat lilla tävlingsekipage skulle springa fyra lopp, Hannah har tränat stenhårt länge och hon gjorde ett fantastiskt jobb! Whisky blev diskad i alla fyra loppen!! Hihi!! Ja, man kan ju inte annat än skratta åt det hela. Whisky är ju fortfarande en unghund och en riktig nospelle!! Första loppet blev det alldeles för mycket nosande, han undrade ju förståss var han var någonstans. Andra loppet kom Hannah för nära domaren, i tredje loppet gick det kanon ända tills Whisky fick syn på en fjäril! I det fjärde loppet gick det allra bäst, han klarade nästan hela banan men på slutet blev han störd av en annan hund som lekte med ett pipdjur utanför banan. Då ville han ju givetvis vara med och tappade helt fokus på Hannah. Övning ger ju färdighet sägs det... Hannah gjorde allt som stod i hennes makt och vi är otroligt stolta över henne. Nästa tävling blir den 19 /9 Emmboda, kanske, kanske går det lite bättre. Det vore ju roligt om han åtminstonde gick i mål!

Här ser man lite av banan. Innan tävlingen drar igång har föraren 8 minuter på sig att gå banan (lite roligt är det allt, man låtsas alltså att man springer med sin hund!)

Många vana agilityförare bor in sig runt banan med tält. Vi tyckte först det var lite roligt, men kommer regnet är det ju inte speciellt kul att sitta på sin medhavda filt och dessutom skuggar det ju en del för solen och man slipper jaga skuggan! Kanske blir det nästa års investering... Ihopfällbara stolar är också ett måste. Även en täckt bur så hunden kan få lite vila emellanåt.

Det blev många pauser och en hel del väntan. Min lilla virkpåse hade jag ju givetvis med mig och det var tur det!! Det här lilla projektet påbörjade jag i våras och nu kanske ni kan se vad det ska bli?! Jag fick en del blickar och någon frågade mig faktiskt -Sitter du här och virkar?
Barnen sysselsatte sig med Kalle Anka, sudoku och lite korsord.
Vi hade iallafall en underbar dag och skrattade gott åt vår lilla älskling som blev diskad i alla fyra lopp! ...och tur med vädret hade vi också, för något agilitytält har vi ju inte.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.For en nydelig hund dere har.Så søt.Er så gla i hunder.Men vi har bare katt.Ha en riktig fin Onsdag.Bodil

Viktoria sa...

Håller tummarna för nästa Agilitytävling!
Ahhh, lite respekt tycker jag man ska visa och inte leka med pipleksaker under pågående tävling.
Och funderar ni på tält framöver, köp då ett kupoltält. En del arrangörer förbjuder dom vanliga...
Kupoltält tar mindre plats.

Claramaja sa...

Åh va synd.... ja det är bara att öva på, synd med störningar utanför av andra hundar... fjärilar kan man ju inte göra så mycket åt... Kul och spännande att vara iväg på tävling kram Claramaja

Tovepia sa...

Det viktigste var jo at han deltok:D Ser sannelig ut som ei dokke, det du hekler nå, blir spennende å se;) Ha en flott dag videre og klem fra meg;)

Sunna sa...

Det är så underbart att ni ser det roliga i det och att det inte är på blodigt allvar. köp dig du ett tält så hunden får svalka från solen och det inte regnar på din virkning så kommer nästa tävling gå galant

Sofias värld sa...

:) det går säkert bättre nästa gång.

Så fin docka, väntar på att få se den klar :).

H//Sofia