måndag 31 augusti 2009

Tidsbrist!


I lördags kom min väninna med 6 stora säckar höstflox i olika färger, så nu måste jag fram med spaden och börja gräva. Vet inte riktigt än var de ska planteras, det gäller att fundera snabbt för i morgon ska det ju bli sommarvärme och någon längre tid i säckarna tror jag inte de klarar. Jag blev så glad!! Nästa höst hoppas vi på en blomsterprakt!Så här blev fönsterluckorna. Den här konstiga mojängen styr värmen inne i växthuset och luckorna öppnar sig automatiskt när det behövs. Märkligt, men mycket praktiskt!!

I morgon kommer fönsterglasen och Thomas har spenderat hela kvällen med att fräsa och såga lister till rutorna.

I trädgården är det dåligt med höstblommor och därför har jag nyligen inhandlat några små vackra perenner. Här är en dubbel höstanemon.

En röd Rudbeckia ska planteras intill.

På glasverandan börjar pelargonerna flytta in. Det här är en äggskalspelargon och heter Avenida Mosaik, påminner lite om polkagrisar.
Nu har jag massor att göra och tiden börjar rinna ifrån oss. Växthuset börjar bli klart, men den lilla fritid vi har gör att det tar sån tid! I trädgården finns det massor att göra, bl a ska jag gräva om en ganska stor rabatt och de nya plantorna måste komma ner i jorden, gräset börjar bli långt, vatten och el ska grävas ner till växthuset. Ja listan kan göras hur lång som helst... Dessutom vill jag ju virka klart min lilla docka och påbörja något nytt, det finns så mycket jag vill hinna med, men tiden räcker inte till!!!!! Hur gör man??

P.S Ibland förstår jag mig inte på det här bloggprogrammet. Bilden längst upp hade jag velat sätta längst ner, men den här gången gick det inte flytta bilden. Det gick inte heller dela upp texten i mindre stycken. Märkligt... Någon som vet varför??
8 kommentarer:

Tovepia sa...

Høres ut som dere arbeider "på spreng" for tiden, men det blir så flott!
Flotte bilder! Kos deg og ha en god start på september!

Claramaja sa...

Ja Jullan det är ju så det är man vill och man har så mycket energi, men tid!!!! Det man tycker är superviktigt idag är kanske inte lika viktigt imorgon.... Jag har kommit på ett trick tänk baklänges när du lägger upp bilderna så blir det som du tänkt dig, jag har heller inte lyckats flytta dom...Lycka till ps mina pelargon sticklingar har ej fått rötter ännu ska jag försöka rotslå dom i jord direkt, vad tror du?
kram Claramaja

Anonym sa...

Hei.Virkelig mange nydelig blomster.Så Flink du er.Ha en virkelig fin Tirsdag.Bodil

Sofias värld sa...

Så fina blommor:). Ja hur tiden räcker till det vet jag inte för det gör den inte åt mig heller.. Inte för att jag har någon trädgård att sköta men jag måste ju studera och då hinner man inte göra allt det som man skulle vilja hinna med:(...

Hälsningar//
Sofia

Fröken Elsa sa...

Gå in under inställningar. Nästan längst ner kan du klicka i "uppdaterad redigerare"...sen blir det lättare att få bilderna och texten så som du vill ha det.

Marina sa...

Höstblommor uppskattar jag mer och mer känns det som. Har ju gjort en hel rabatt med bara höstfina växter i år.

Ha det bra!

Evas Passion sa...

Gud vad fin blogg du har!!!!Kul att du kikat in hos mig!!!Roligt att fa vara pa din blogg lista!!!!Jag lagger mig som foljare av din! Vad underbart med vaxthus!!!!!
Och fina blommor!!!!
Vad virkar du for docka?Jag ar nyborjare i sticka och virka......

Ha en bra dag!
Eva

Sofias värld sa...

Det är ett 75%ull 25%polyamid garn jag virkat katterna med. Novitas Sju Bröder, det är väldigt billig och säljs nästan över allt här i Finland. Tycker det passar bra på såna djur som är lite ulliga :).