torsdag 27 augusti 2009

Idétorka

Det här bomullsgarnet (Paris från garnstudio) köpte jag på rean i somras. Tanken var då att jag skulle virka en sjal, men nu är jag nog inte längre sugen på det. Eventuellt blir det en filt i en stor mormorsruta eller en vågrandig filt. Min dotter tycker jag ska virka amigurumis av garnet, men jag är lite tveksam till det. Vet inte riktigt om garnet känns för tjokt (virknål nr fyra). Ja, jag får väl se vad jag bestämmer mig för, först ska jag ju virka klart den lilla dockan. Kanske någon har en bra idé!!

6 kommentarer:

Tovepia sa...

Paris er et godt og stødig bomullsgarn. Hva med å lage en fargerik jakke? Min jakke, nest siste innlegg, var ei enkel oppskrift og kunne like gjerne vært i striper. Bare et forslag;)
Ha ei riktig god helg og klem fra meg!

Fröken Skicklig sa...

Hej Juliane,

tack för dina söta rader på min blogg! Du gör så fina saker - jag ser fram emot att läsa mer på din sida... Och precis som du har jag aldrig stött på någon med samma namn i den Svenska bloggvärlden ;-)

Hjärtliga hälsningar,

Juliane

Anonym sa...

Hei.For ett nydelig garn Så mange fine farger.Har det vært meg så har jeg kommet til å ha heklet ett lappeteppe av det.Ha en riktig fin helg.Bodil

Sofias värld sa...

Jag virkar alla mina amigurumin med virknål 3,5. Så säkert går det att virka med 4 också. Men små amigurmin blir ju inte så snyggt i tjockt garn kanske. Men jag tycker nog ändå att det är lite för fint garn (hela nystan och fina färger) så jag tycker ändå det skulle passa bra som en sjal:). Eller filt är ju också trevligt. Det finns ju en massa olika rutor man kan virka. Jag har först nu upptäckt hur roligt det är att virka rutor:)

H//Sofia

Emilia sa...

Håller med ovanstående om att det kanske är onödigt att "slösa" garnet till amigurumi, utan röstar för rutor/ränder till filt/poncho/sjal!

Anonym sa...

Hei igjen.Du lurte på om jeg brukte plommene til noe.For mange år siden brukte jeg å lage plommesyltatøy men nå blir mesteparten bare tatt fra tret og spist opp.Bare hyggelig att du spurte.Ha en riktig fin Fredagskveld.Bodil