måndag 10 augusti 2009

Växthusbygge del 8


Nu har vi slitit hårt ett par dagar med växthuset. Dräneringen är lagd och diket runt huset är igenfyllt med sand och singel.


Fiberduken ligger kvar än så länge. Såsmåningom ska jag lägga kullersten och täcka duken.


Nu är takstommen rest och det blev en riktig härlig rymd inne i huset (känns större än jag väntat). Två strykningar med färg har vi också hunnit med, nu hoppas vi bara att vädret håller i sig så vi hinner måla en tredje gång innan regnet kommer...Det lilla gula som skymtar nere i hörnet är röret till elkabeln, lampor är ju ett måste och kanske även en infravärmare till kalla kvällar.


Idag har vi tillbringat en stor del av dagen med att leta tak. Vi körde från det ena byggvaruhuset till det andra. Alla plasttak är blåtonade och släpper in massor av blått sken och det vill vi inte ha!! Tillslut efter mycket letande hittade vi på Byggmax, även det blåtonat, dock väldigt lite. Dessutom till ett bra pris. Nu hoppas vi bara att detta blir bra. Vi har också tittat på golv. Allra helst vill vi ha ett rött gammalt tegel till golv, men det verkar som vi får tänka om. Begagnat finns det gott om, men tyvärr får vi köra långt för att hämta hem det och det har vi ingen lust med. Vi hittade nya massiva tegel idag, men tyvärr hutlöst dyra.

Hittar vi inga begagnade plattor blir det nog den vänstra stenen.
4 kommentarer:

kristina sa...

Vad lycklig du kan vara som skall få ett växthus! Jag har planer på ett, men det ligger i framtiden! Vad roligt att du gillade mina väskor.

Claramaja sa...

Va fiint det blir hmm ett riktigt hemma byggt växthus.... har du ritningen ska jag ge min man den? Kram Camilla

Sanny sa...

Jag valde att maila koden.
Tack för att du tipsat Annette "Lobbens pysselskåp" till mig!

Kram Sanny

Ewa sa...

Hejsan!

Namnband är ganska dyra. Mina beställde jag från Mina namnband http://www.minanamnband.se/

Vilket fint växthus. Kan man få hyra in sig där sen? =)

Kram
/Ewa