fredag 21 augusti 2009

Växthusbygge del 10

Nu är taket äntligen helt klart! Det har tagit lång tid, det var nämligen en aning mer komplicerat än väntat. Thomas trodde att det bara var att smäcka upp, men ack så fel han hade!! Plasten var svårsågad och den fick sågas med en liten finsåg, någon sticksåg var det inte alls tal om! När det väl var dags att snickra luckor började det också krångla. Svårt att få till konstruktionen eftersom det måste vara helt vattentätt. Sent omsider är nu hela taket inklusive fyra takluckor klara. Tyvärr började det skymma och det blev halvbra bilder så jag ska visa luckorna en annan dag.

Så här fina blev vindskivorna!

..och så här ser det ut inne i växthuset nu! Ikväll har vi även plockat fram pardörrarna, de ser ganska nötta ut, men med lite skrapning, ny fönsterkitt och vit färg kommer de att bli som nya. Bilder på dörrarna ska jag visa i morgon!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Så fint det blir.Ha en riktig fin helg.Bodil

Jullan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
KOTTELAND sa...

Hej!
Jag vill bara säga till dig att du har en mycket fin blogg och jag gillar dina fina bilder. Samt alla dina fina virkade saker. Speciellt katterna.
Vilket fint hus Ni har och vilken dröm att få ett sådant fint växthus. Du verkar vara en väldigt lycklig människa. Lev livet!

Sunna sa...

det kommer bli en riktig dröm det här växthuset, hur ser planerna ut för vad som ska växa i det? Det blir väl en vinstock? Jag har även persika, det kan jag rekommendera

Tovepia sa...

Ååå det blir et flott veksthus! Dere har jobbet bra i sommer! Vi/gubben driver å tette siste vegg denne helga, i vinter skal rommene inndeles og ferdiggjøres. Ha ei flott helg!

Marita sa...

Åhh, den som hade ett sånt fint växthus!!
Dörrarna är verkligen pricken över i-et!
Ska du sitta där och handarbeta sedan mitt ibland blomprakten...?? Härligt!!